3 részből álló stresszoldás és relaxációs csomag

Idén egy különleges programot állítottam össze, amely több év munkáját egyesíti. Nevezhetjük ALAPKÉPZÉSNEK is, amely egy szisztematikusan felépített teljes egészet kínál a stresszoldás területén, és kb fél évnyi „tananyagot”, gyakorlási lehetőséget biztosít!

Mit tartalmaz a program?
– 8 alkalmas kezdő stresszoldó foglalkozást, ahol a stressz fizikai területeivel foglalkozunk. Minden óra egy-egy ilyen területet érint, jobban megismerve ezzel a saját testedet, a stresszre adott tüneteket, azok enyhítését.
– 5 alkalmas kezdő relaxáció és meditációs program, ahol kezdő relaxációs és meditációs alapokat sajátíthatod el, hogy aztán egyedül is, magabiztosan tudd azokat gyakorolni.
– 6 alkalmas „Biztonságban önmagaddal” foglalkozás a stressz-, és az arra adott válaszok megértéséhez, a test, az elme és az idegrendszer tükrében. Egyszerű gyakorlatok a belső biztonság növelésére, a nyugalom újratanulására.

Összesen 22 x 90 percnyi videós anyag (bármeddig visszanézhető), kiegészítő jegyzetekkel és egyéni konzultációval, amely egy nagyszerű lehetőség, hiszen így személyesen is kísérve leszel az online tartalmak mellett!

Első rész: Relaxáció és stresszoldás tanfolyam
8 lecke, 90 perc / alkalom
összesen 720 perc, 30% elmélet – 70% gyakorlat + jegyzet

Ez a tanfolyam praktikus gyakorlati és könnyen hasznosítható elméleti elemeket tartalmaz, nem igényel semmilyen előképzettséget, vagy jártasságot a jógában vagy más mozgásos tapasztalatot! Célja, hogy közelebb kerüljünk a testünk megismeréséhez, a test stresszre adott reakcióihoz és azok oldásához, ellazításához. A különböző relaxációs technikák mellett kiemelt szerepet kapnak a fizikai előkészítő-, légző-, idegrendszer hangoló-, és megkülönböztető (pl. feszültséget az ellazultságtól) és jelenlét gyakorlatok.

A foglalkozások tartalma:
1. óra: A feszültség és az ellazultság megkülönböztetése 
2. óra: Fizikai tünetek: a váll területe, mint teherbírás
3. óra: Fizikai tünetek: a csípő, mint az élet bölcsője
4. óra: A mellkas területe: az élet áramlása
5. óra: Tartásjavítás: a test és a szellem megerősítése
6. óra: Teljes testet átmozgató gyakorlás – a relaxáció előkészítése 
7. óra: Egyensúly
8. óra: Az otthoni gyakorlás felépítése

Második rész: Kezdő relaxáció és meditáció alapok
5 lecke, 90 perc / alkalom
összesen 450 perc, 30% elmélet – 70% gyakorlat + jegyzet

Az öt alkalom könnyed és alapos bevezetés nyújt a relaxációs és meditációs gyakorlatok világába. Könnyed, mert olyan technikákat tanulunk, amiket bárki el tud végezni (előzetes jóga vagy másmilyen tapasztalat nélkül). Alapos, mert szisztematikusan haladunk végig a gyakorlatok felépítésén, ezzel erősítve a gyakorlás menetét és a saját tapasztalat kialakulását.

A tanfolyam tartalma:
– relaxáció és meditáció elmélete, fogalma, gyakorlata a mindennapi életben
– relaxáció és meditáció előkészítő gyakorlatok a helyes és feszültségmentes testtartás kialakításáért
– alap relaxációs és meditációs gyakorlatok
– stresszoldó gyakorlatok, légzőgyakorlatok
– beszélgetés, jegyzet, hangfelvétel a relaxációkról, meditációs gyakorlatokról.

Harmadik rész: Kezdő relaxáció és meditáció alapok
6 lecke, 90 perc / alkalom
összesen 540 perc, 50% elmélet – 50% gyakorlat + jegyzet

Az órákon foglalkozunk stresszoldással, relaxáció és meditáció fejlesztő gyakorlatokkal: a finom érzékelés fejlesztésével, az idegrendszer önszabályozó- és újrahangoló képességével, a koncentráció fejlesztésével, a relaxáció mibenlétével.
Egyszerű testtudatos gyakorlatok a belső biztonság növeléséért, a saját nyugalmi állapot visszaállításáért, megismeréséért, és különböző jelenlét gyakorlatokkal az önmagunkkal (és külvilággal) való biztonságos és elfogadó kapcsolódás megteremtéséért… amit legtöbbünknek (újra)tanulnunk és gyakorolnunk kell.

A tanfolyam tartalma:
– a stressz fiziológiája, stresszfaktoraink megismerése, a stressz oldása, ellenálló képesség növelése a stresszel szemben
– test és légzés tudatosságot fejlesztő gyakorlatok, könnyed átmozgatások
– idegrendszer megismerése, önmagunk megtartása, érzelmi önszabályozás alapjai
– stresszoldó és belső biztonságot fejlesztő gyakorlatok
– relaxációs és légző gyakorlatok, azok előkészítői
– beszélgetés, jegyzet, hangfelvétel a relaxációkról, meditációs gyakorlatokról

A 3 csomagból álló program ára: 65.000 eFt (az egyéni konzultációk árát a díj tartalmazza!)

Hogyan haladj végig a 3 programon?
Kezdetben lépésenként haladj végig a tanfolyamok egyes óráin. Heti 1 alkalom javasolt, és utána annak „gyakorlása”,majd jöhet a következő óra. A 3 tanfolyamot sorban, egymást után végezd el. Sok foglalkozáshoz tartozik egy elvégezendő gyakorlat, amelyhez idő kell, illetve ahogy haladsz előre a gyakorlatok megismerésében, érezni fogod hogy mi az az idő-, és energiaráfordítás, a mit Te meg tudsz tenni, be tudsz építeni a mindennapjaidba.
A konzultációkkal együtt is átgyakoroljuk/beszéljük az aktuális állapotodat, kérdéseidet és egyénre szabottan tudok tanácsot adni a folytatáshoz. A 3 tanfolyam elvégzése elég ahhoz, hogy biztonsággal kialakíts egy napi rutint, amely a mindennapokban támogatni fog.

Milyen hatása van rendszeres gyakorlásának?
Erősíti az immunrendszert, oldja a stresszt, növeli a vitalitást-teherbírást, hozzásegít a pihentetőbb alváshoz, fejleszti a koncentrációt, jótékonyan hat a keringésre, a hormonrendszerre, az emésztésre. Összeszedetté tesz, fejleszti az önismeretet és a személyiséget; javítja a kapcsolatrendszert, csökkenti az aggódást-túlgondolkodást; átláthatóbbá és tudatosabbá válnak döntési folyamataink, elégedettebbé, kiegyensúlyozottabbá, örömtelibbé és békésebbé tesz.

Jelentkezés és bővebb információ: krisztina.cze@gmail.com