Relaxáció és Stresszoldás kurzus

Relaxáció és stresszoldás tanfolyam
8 lecke, 90 perc / alkalom
összesen 720 perc, 30% elmélet – 70% gyakorlat + jegyzet

Ez a tanfolyam praktikus gyakorlati és könnyen hasznosítható elméleti elemeket tartalmaz, egy szisztematikusan felépített tanfolyami keretben. 

Nem igényel semmilyen előképzettséget, vagy jártasságot a különböző rendszerekben. Célja, hogy felismerjük életünkben azokat a területeket, ahol feszültté válunk (fizikai és mentális szinten is), az így  keletkezett feszültségeket egyszerű és jól működő technikákkal oldani tudjuk (megtanulni lazítani).

Hiszen a stressz a mindennapjaink része, de nem mindegy milyen mértékben engedjük hogy az általa kiváltott hatások befolyásolják életünket. Illetve fontos, hogy rendelkezzünk a számunkra legmegfelelőbb eszközökkel, hogy a már kialakult/felgyülemlett feszültséget hatékonyan oldani tudjuk. Ilyen egyszerűen elsajátítható gyakorlat például a relaxáció is, amely amellett, hogy oldja a fizikai és szellemi feszültséget, pihentebbé és energikusabbá is tesz, fejleszti az önismeretet, a koncentrációt és a testtudatosság.

A különböző relaxációs technikák mellett kiemelt szerepet kapnak a fizikai előkészítő-, légző-, idegrendszer hangoló-, és megkülönböztető (pl. feszültséget az ellazultságtól) és jelenlét gyakorlatok. Kiemelten foglalkozunk:

  • a test fizikai feszültségeinek oldásával
  •  érzelmi és mentális feszültségek felismerése, elengedése
  • relaxációs gyakorlatok, mélyrelaxáció
  • ellazulást támogató légzőgyakorlatok
  • önismeret
  • otthoni gyakorlás felépitése
  • elmélet, beszélgetés

Milyen hatása van rendszeres gyakorlásának?
Erősíti az immunrendszert, oldja a stresszt, növeli a vitalitást-teherbírást, hozzásegít a pihentetőbb alváshoz, fejleszti a koncentrációt, jótékonyan hat a keringésre, a hormonrendszerre, az emésztésre. Összeszedetté tesz, fejleszti az önismeretet és a személyiséget; javítja a kapcsolatrendszert, csökkenti az aggódást-túlgondolkodást; átláthatóbbá és tudatosabbá válnak döntési folyamataink, elégedettebbé, kiegyensúlyozottabbá, örömtelibbé és békésebbé tesz.

A 8 alkalmas tanfolyam ára: 20.000 Ft, amelyet bármeddig visszanézhetsz!
Ez az ár magában foglalja a jegyzetet és igény szerint konzultációs lehetőséget.

Jelentkezés és bővebb információ: krisztina.cze@gmail.com