Köszöntelek!

Képzettség: RYT-500, Hatha és Vinyasa Flow Jóga, Meditáció és relaxáció oktató, Jógaterápiás végzettség.
Tanfolyamokat, oktatóképzéseket, workshopokat, egyéni és csoportos órákat, táborokat tartok 10 éve
.

Fotó: Kosztin Emese

A jóga a mindennapjaim szerves részévé vált, az elején kisebb nagyobb kihagyásokkal de kb 20 éve gyakorlok. Volt idő amikor a fizikai gyakorlás került hangsúlyba és olyan is, amikor erre nem volt lehetőségem, és a jógát másban kellett megtaláljam.

Iyengar jógával kezdtem, majd kíváncsiságból elmentem egy Kundalini órára, ahol meglepetésszerűen ért mindaz a belső tartalom, amire ez az óra épült. Lenyűgözött, hogy egy-egy mozdulatnak milyen mentális és energetikai hatásai lehetnek. Hogy mindaz, amiben élünk, ahogy a napjainkat, mozdulatainkat, gondolatainkat alakítjuk, sokkal több annál, mint csupán fizikai forma. Ez elindított a keresésben. 

Az évek során a fizikai gyakorlásom mellett szépen lassan előtérbe került a meditáció mindennapi bevezetése, és ennek tudatos gyakorlása a hétköznapi tevékenységek közben is. Átfogóan a jóga gyakorlása jógaszönyeg nélkül.

Az utóbbi években megismertem több testtudati módszer is, amely a saját gyakorlásomat és az oktatói eszköztáramat is gazdagítja. Azt tapasztalom, hogy egy integrál szemlélet – amely magában foglal több módszert, megőrizve kompetenciát és a tradicionális jóga gyökereket – több lehetőséget kínál arra, hogy egy adott emberrel foglalkozzak.