Köszöntelek!

Képzettség: RYT-500, Hatha és Vinyasa Flow Jóga, Meditáció és relaxáció oktató, Jógaterápiás végzettség.
Tanfolyamokat, oktatóképzéseket, workshopokat, egyéni és csoportos órákat, táborokat tartok 8 éve
.

Fotó: Kosztin Emese

A jóga a mindennapjaim szerves részévé vált, az elején kisebb nagyobb kihagyásokkal de kb 18 éve gyakorlok. Volt idő amikor a fizikai gyakorlás került hangsúlyba és olyan is, amikor erre nem volt lehetőségem, és a jógát másban kellett megtaláljam, élnem. Iyengar jógával kezdtem, majd kíváncsiságból elmentem egy Kundalini órára, ahol meglepetésszerűen ért mindaz a belső tartalom, amire ez az óra épült. Lenyűgözött, hogy egy-egy mozdulatnak milyen mentális és energetikai hatásai lehetnek. Hogy mindaz, amiben élünk, ahogy a napjainkat, mozdulatainkat, gondolatainkat alakítjuk, sokkal több annál, mint csupán fizikai forma. Ez elindított a keresésben. Az évek során a fizikai gyakorlásom mellett szépen lassan előtérbe került a meditáció mindennapi bevezetése, és ennek tudatos gyakorlása a hétköznapi tevékenységek közben is. Átfogóan a jóga gyakorlása jógaszönyeg nélkül. Az utóbbi években megismertem több testtudati módszer is, amely a saját gyakorlásomat és az oktatói eszköztáramat is gazdagítja. Azt tapasztalom, hogy egy integrál szemlélet – amely magában foglal több módszert, megőrizve kompetenciát és a tradicionális jóga gyökereket – több lehetőséget kínál arra, hogy egy adott emberrel foglalkozzak. 

A foglalkozásaimban kiemelt szerepet kap az önismeret, a tudatosság és az önfejlesztés, amely aztán a hétköznapi életben is segítségedre lesz. Legyen szó akár tartásjavításról, vagy a hétköznapok mélyebb megéléséről, az ászanák mélyítéséről. Feltérképezni azt, amiben fejlődni szeretnél, ehhez közösen kialakítani egy célrendszert és személyre szabottan, elfogadóan de motiválóan kísérni végig ebben a folyamatban. 

Nehéz lenne kiemelni bármit is abból az egységből, amit a jóga tartogat magában, ezért mindenkit csak bátorítani tudok arra, hogy induljon el ezen az úton!